dinsdag 13 maart 2012

Pinda-sesam Balletjes

Heel gemakkelijk om te maken (NO BAKE)! Deze Pinda-sesam Bonbons..  De combinatie Pinda, Sesam en Dulce de leche is erg lekker! om te smullen. Geniet ervan!




 
1 blik gesuikerde gecondenseerde melk
500 gram gepelde pinda's zonder velletjes
150 gram geroosterde sesamzaadjes
Chocolade stukjes



De gesuikerde gecondenseerde melk laten koken tot Dulce de leche
 
  • Rooster de pinda's op een bakplaat in een hete oven totdat de ze goudbruin zijn.
  • Maal de pinda's fijn in een keukenmachine.
  • Vermeng de fijngemalen pinda in een kom met de gecaramelliseerde gecondenseerde melk tot een samenhangende massa.
  • Verdeel de massa in een paar gladde bollen.
  • Leg een lang stuk bakpapier op een glad werkvlak.
  • Vorm daarop elke bol tot een lange rol.
Leg de rollen 30 minuten in de koelkast.
  • Rol de pinda/caramelrollen dan door de geroosterde sesamzaadjes en leg die nog eens 15 minuten in de koelkast.
  • Snijd de rollen pinda/caramel in gelijke stukken en vorm ze tot balletjes.
  • doe een stukje chocolade in het midden van de BonBon


Bron: Amber
 

19 opmerkingen:

  1. Hi Dulce
    I like these balls a lot!
    I've just pined it, as I'm planning to make these soon
    Wonderful and easy-to-make recipe, and the balls look delicious

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Winnie.. I´m curious, Pls let me know when you try them!

      Verwijderen
  2. Looks great,thanks for joining us at Creative Mondays :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. They are looking awesome. You have done it so perfectly.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. They look beautiful AND delicious! Love your churros below too!
    mickey

    BeantwoordenVerwijderen
  5. This sounds wonderful! Thanks for visiting A Little Nosh.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Your pictures are so beautiful and present these sesame balls in such as way that I feel like I should be able to just pick one up right from the photo! I can almost taste them! What a great little sweet and the flavors are right up my alley!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Thanks for linking up to SweetTalkin' Sunday! I'll be back to get all the details to try and make these.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Lisa,
      I added Google translator to my page. You can translate it in English.
      Feel free to contact me if u have any questions..
      Have a nice day!

      Verwijderen
  8. CONGRATULATIONS!!! Your recipe is being featured on Today's Menu Round Up!
    http://www.ladybehindthecurtain.com/?p=26475
    Thanks for sharing your recipe with us at Cast Party Wednesday!
    ---Sheryl---

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Yum! Thanks so much for sharing at Scrumptious Sunday at Addicted to Recipes! Hope to see you at the next link party, starting Sunday!

    http://iamaddictedtorecipes.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Thank you for linking up this fabulous project!!
    I hope you will stop by and link up another great project http://polkadot-pretties.blogspot.co.uk/2012/03/you-inspire-linky-party_24.html
    Claire xox

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...